WhatsApp’a reklam özelliğinin gelmesinden sonra dijital reklam mecraları arasına bir yenisi daha katılmış oldu. WhatsApp sayesinde ürün ve hizmetlerinizi artık hedef kitlenize bu platform üzerinden de sunabiliyorsunuz. Anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, ücretsiz ve kolay erişilebilir bir uygulama olduğu için milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor. WhatsApp’ta reklam vererek başarılı olmak istiyorsanız ön plana çıkan reklam örneklerinde en sık uygulanan detaylara da dikkat etmeniz gerekiyor.

Etkileşim Aracı Olabilir mi?

WhatsApp, tanıdığınız kişiler ile hızlı bir şekilde iletişime geçebileceğiniz bir araçtan daha fazlasıdır. Mevcut müşterilerinize ürün ve hizmetlerinize ait bilgileri ve görselleri de gönderebilirsiniz. Yeni ürün ve servislerinizin reklamlarını da WhatsApp üzerinden hedef kitleniz ile paylaşabilirsiniz.

WhatsApp Grupları Reklam için Önemli mi?

Reklam kampanyanızın her bir bölümü için ayrı WhatsApp grubu kurmanız gerekebilir. Her gruba uygun mesajlar, görseller ve videolar yayınlayabilirsiniz. Böylelikle doğru mesajı, doğru kişilere aktarmış olursunuz.

WhatsApp İçerikleri Nasıl Optimize Edilir?

Bazı videolar WhatsApp üzerinden paylaşılabiliyor. Bu alanda verimlilik elde etmek istiyorsanız pazarlama faaliyetlerinizde sizler de video kullanabilirsiniz. Videoları gönderdiğiniz müşterilerinizin videolara daha kolay erişebilmesi için videolarınızı YouTube veya Facebook’ta da paylaşılabilir yapabilirsiniz. Ayrıca videoların yeterli sürede olduğundan da emin olmalısınız. Uzun videolar kurgulamaktan her zaman uzak durmalısınız.

Müşteri İlişkileri Satışa Dönüşebilir mi?

Müşterileriniz ile etkileşim halinde olursanız daha güvenilir bir marka haline daha kısa sürede gelebilirsiniz. Reklamlarınızı yayınladıktan sonra mutlaka müşteri kitlenizi takip edin ve reklam başarılarınızı test edin. Müşterileriniz ile ilişkilerinizi iyi tuttuğunuz sürece mevcut müşterilerinizi memnun edebilir ve yeni müşterileri de kazanmaya başlayabilirsiniz.

Popüler ve profesyonel bir marka olduğunuzu müşterilerinize hissettirmek istiyorsanız onlarla ilgilendiğiniz ve onları dikkate aldığınızı göz önünde bulundurmalısınız. Reklam çalışmalarınızı kurguladıktan sonra eş zamanlı olarak farklı platformlarda da reklam yayınlamayı ihmal etmemelisiniz. Birden fazla platformda reklam yayınladığınız zaman reklam için ayırdığınız bütçenizin de daha verimli kullanılmasını sağlayabilirsiniz. Reklamlarınızı yakından takip ederek gerekli analizleri yaptığınız zaman WhatsApp reklamları ile de geri dönüşüm oranlarınızı yükseltebilirsiniz.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara