Akıllı telefon uygulamaları dünyasında birbirinden işlevsel uygulamalar geliştirilmeye devam ediliyor. Bu uygulamalar arasında ise en fazla ilgi gören kategoride eğlence kategorisi yer alıyor. Burada son iki yılda çok hızlı şekilde dünya çapında yükselmiş bir uygulamaya da dikkat çekilmesi gerekiyor. 2016 yılında Çinli bir firma olan ByteDance tarafından piyasaya sürülen müzik video paylaşım sitesi TikTok, günümüzde 1 milyar indirmeyi aşmış durumda. Bu durum TikTok’u internetin en popüler sosyal medya ve eğlence uygulamalarından biri haline gelmesini sağlıyor. 

1 Milyarı Aşkın İndirme Sayısı

Uygulama veri bankası olan Sensor Tower’ın verdiği yeni bilgilere göre TikTok’un App Store ve Google Play uygulama mağazalarındaki toplam indirilme sayısı 1 milyarı geçmiş durumda. Bu rakama Lite versiyonu ile çeşitli ülkelerdeki özelleştirilmiş versiyonları da dahil ediliyor. Fakat Çin’deki Android versiyonları dahil olmuyor. 

2018 yılında bütün uygulama mağazası listelerinin tepesini zorlayan bu uygulamanın hemen ardında ilk sıralarda üç Facebook uygulaması bulunuyor. Bunlar arasında Facebook, Messenger ve WhatsApp yer alıyor. 2017 yılında TikTok’un 663 milyon kere indirildiği biliniyor. Ufak bir karşılaştırma yapmak gerekirse Facebook’un mobil uygulamasının aynı zamanda 711 milyon defa indirildiği Instagram’ın ise 444 milyon kere indirildiği dikkat çekiyor. 

Hindistan Pazarının Etkisi Büyük

Potansiyeli son derece yüksek olan TikTok uygulaması bütün bu popüleritenin kazanımlarını görüyor. Potansiyeli yüksek olan Hindistan pazarı ise uygulamanın büyümesinde son derece büyük bir katkı sahibi oluyor. TikTok’un Hindistan bölgesindeki indirme rakamları dünya çapındaki rakamların dörtte birlik yani %25’lik kısmını oluşturuyor.

Bu rakamlar ve yüzdeler ortalama olarak o bölgede uygulamanın 250 milyon adet indirilmiş olduğunu bizlere gösteriyor. 2019 Ocak ayında uygulamanın bütün yeni kullanıcılarının %43’lük kısmının Hindistan’dan geldiği görülüyor. ABD bölgesinde ise ortalama 100 milyon indirme ile birlikte yine listelerin en tepe noktaları zorlanıyor. Ocak ayının sonuna gelindiğinde oyun kategorisi dışında en fazla indirilen mobil uygulamanın TikTok olduğu söyleniyor. En büyük sosyal medya platformu olan Facebook’a yaklaşan TikTok, günlük olarak da en yüksek aktif kullanıcı sayısına sahip olan sosyal medya platformları arasında yer almaya başlıyor. 

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara