Takip Etmeniz Gereken 4 Pazarlama Metriği

Çoğu firma başarılarını ve başarısızlıklarını hesaplarken genellikle metrikleri yanlış kullanabiliyor. Pazarlama yöntemleri ve stratejilerinin giderek çoğalması ise rakip halinde olunan firmaları yakalayabilmek için pek çok farklı avantajı sizlere sunuyor. Aşağıda yer alan bazı önemli metrikleri aklınızda bulundurarak hareket ettiğiniz zaman rekabet ortamındaki yerinizi sağlama alabilirsiniz.

ROI (Return on Investment – Yatırım Geri Dönüşümü)

ROI günümüzde en fazla kullanılan ve en kolay anlayabileceğiniz bir formüldür. Örnek olarak bir firmanın Google Adwords için 5.000 TL yatırım yaptığını varsayalım. Bu firmanın net kazancı 10.000 TL olduğu takdirde ROI’si %100 demektir.

CPA (Cost per Action – İşlem Başına Maliyet)

İşletmelerin geri dönüş kazanabilmek için ödediği miktarı ölçen formül CPA’dır. En az risk taşımakta olan pazarlama metriği de CPA olarak bilinmektedir. Kullanıcılar ürün satın aldıklarında veya doldurmasını istediğiniz bir formu doldurduklarında ödeme yapabilirsiniz.

ROAS – (Return on Advertising Spend – Reklam Harcamasının Geri Dönüşümü)

Reklam çalışmalarına harcanmakta olan miktarın işlemler sonucunda getirdikleri orandır. Reklam ve pazarlama kampanyalarında ne kadar başarılı olduğunuzu anlayabilmek için bu yöntemi kullanabilirsiniz.

CLV (Customer Lifetime Value – Müşteri Yaşam Boyu Değeri)

CLV, müşterinizin işlerine olan ekonomik değeri olarak düşünülebilir. Müşterileri tek seferlik değil, müşteriniz olacağı süre içindeki değeri kadar hesaplamanız gereklidir. CLV metriği sayesinde uzun vadede pazarlama stratejileri yaratmayı deneyebilirsiniz.

 

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara