Reklam Tıklama Sahtekarlığına Dikkat

Google geçtiğimiz aylarda kullanıma açılan botnet koruma algoritmaları için AdWords sahtekarlığı yapılmasını önleyebilmek yeni tedbirler almaya devam ediyor. Kötü amaçlı botnet yazılımları bilgisayarlara bulaştığı zaman internet üzerinde gezinen kullanıcıların reklamlara otomatik olarak tıklamasına yol açıyor. E-ticaret sektöründe dönüşüm oranlarını azaltan ve sahtekarlığa giren bu yeni yöntem reklamverenlerin bütçelerinin hızlı bir şekilde tükenmesine yol açıyor.

Google’ın reklam trafiği için botnet yerleşmiş olan bilgisayarlara karşı büyük bir savaş açtığını biliyoruz. Son alınan tedbirler içerisinde ise yeni üç adet botnet filtresi daha eklendi. Türkiye’de de çok sık karşılaşmaya başladığımız botnet sahtekarlıkları özellikle Çin bölgesinde yoğun bir şekilde kullanılıyor.

Facebook’da Önlem Almaya Başladı

Türkiye’de de bir hayli popüler olan Facebook platformunda da aynı konuda sıkıntılar yaşanıyor. Facebook sayfalarının beğenilmesi ve paylaşımların da beğenilmesi yine aynı şekilde botnet üzerinden yapılabiliyor.

Takipçi sayılarını illegal yollar ile yapmakta olan sayfa sahiplerine ise Facebook’un asla taviz vermeyeceği duyuruldu. Güvenlik önlemlerinin arttırmaya devam eden Facebook, gerçek olmayan beğenileri tespit ettikleri takdirde sayfaları kapatabileceklerini açıkladı.

En tehlikeli ve büyük botnetler arasında yer alan Bedep, Beetal ve Changthangi gibi botnet trafikleri Google ve Facebook tarafından alınan yeni önlemler kapsamında tamamen engellenmiş durumda. Ancak daha pek çok farklı botnetin piyasada olması ve sürekli yenilerinin yazılıyor olması iki büyük ismin güvenlik konusunda daha sıkı çalışma yapması gerektiği gerçeğini bizlere gösteriyor.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara