Microsoft, Yapay Zeka Botu Tay ve Kapanması

Yeni tanıtılan Tay adlı Twitter botu, Microsoft firmasının yapay zeka üzerinde yaptığı çalışmaların sonucu olarak ortaya çıkmıştı. Twitter profili üzerinden insanlar ile konuşmakta olan Tay, etkileşim içerisinde olduğu insanlardan bilgiler öğrenerek kendi veri tabanını sürekli olarak güncelliyordu.

Ancak projenin hayata geçirilmesinden sonra kısa bir süre içerisinde şirket tarafından projenin kapatılması ve bir süre boyunca rafa kaldırılması kararı alındı. Twitter kullanıcıları tarafından keşfedilen Tay, kısa süre içerisinde büyük bir iletişim ağını yakaladı. Fakat Tay’ın ırkçılık içeren mesajlar atması büyük bir kitle tarafından eleştirildi.ya

Twitter profilinde yaptığı ırkçı yorumlar, hitlere karşı olan övgü dolu sözleri ve egoist cümleleri sebebiyle tepki çeken Tay, Microsoft’un ışık hızı ile sonlandırdığı ilk proje olarak tarihe geçti.

Proje Devam Edecek

Microsoft tarafından yapılan açıklamada projenin kalıcı olarak kapatılmadığı sadece birkaç farklı algoritma deneyecekleri belirtildi. Twitter kullanıcılarından özür dileyen Microsoft, Tay tarafından atılan bütün Tweet içeriklerini sildi.

IBTimes adlı kaynaktan gelen habere göre Tay’ın uyuşturucu ile ilgili bazı paylaşımlar yapması kullanıcıları çileden çıkartan son hamle oldu. Microsoft yetkilileri IBTimes’a da açıklama yaparak test sırasında yanlışlık yaptıklarını ve Tay’ın henüz eğitimini tamamlamadığını belirtti.

Yeni algoritma değişikliklerinden sonra tuhaf bir şekilde yayından kaldırılan bu projenin ne derece başarılı olacağı büyük bir merak ile bekliyoruz.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

18750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Eticaret Tasarım Paket
  • Kontrol Panel Yönetim
  • Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara