Microsoft "To-Do" Uygulaması Ölü Doğdu!

    Microsoft, geçtiğimiz haftalarda, 2015 yılında edindiği en popüler 'yapılacaklar listesi' uygulaması olan Wunderlist aracını kullanım dışı bırakarak, To-Do adlı bir uygulama ile değiştirmeye karar verdi. Wunderlist henüz pasif değil, ancak artık özellik güncellemeleri olamayacak ve uzun vadede kaderine terk edilecek.

    Windows, Web, iOS, Android için Microsoft, To-Do olarak adlandırılan yeni yapılacaklar uygulamasıyla ilgili genel bir ön izleme yayınladı. Ancak To-Do pek çok eksiklikler içeriyor.

                                                                          To-Do Uygulaması Neden Zayıf?

·         Microsoft To-Do'nun en büyük eksikliği, başkaları ile işbirliği yapma becerisidir. Bugün uygulama, diğer kullanıcılarla bir liste paylaşmanıza veya yorum bırakmanıza izin vermiyor.

·         Karşılaştırıldığında, Microsoft Yapılacaklar'ın ve Outlook Görevlerini uygulamaya senkronize etme özelliği vardır. Microsoft bunun "kurmak istediğimiz entegrasyonların listelerinin ilki" olduğunu söylese de sevilen bir başka uygulama olan Sunrise Takvim'i ile benzerlik taşıyor.

·         Microsoft To-Do'nun eksik özelliklerinden bir tanesi daha basit: Görevleri klasörlere taşıyamazsınız veya onlara alt görevler ekleyemezsiniz. Görevleri bu şekilde organize edememek, proje yönetimini daha hantal yapar.

·         Yapılacak İşlerin "Günler Günü" özelliği, kullanıcıların tüm listelerindeki görevleri bir araya getirip günün gündemine almalarını sağlayan bir stand-by olabilir. Fakat bu özellik, önemli görevlerin sadece bir günlük önem gerektiren hatalı varsayımıyla çalışır.

·         Wunderlist, bu dosyaları doğrudan bir göreve eklemenize izin verir. Pro kullanıcıları Dropbox'daki dosyaları bile senkronize edebilir. Microsoft To-Do "Yapılacaklar", onay kutuları ve notlarla sınırlıdır.

·         Wunderlist, Apple Watch ve Android Wear platformlarında resmi uygulamalarla akıllı ekranları desteklemek için mükemmel bir iş çıkardı.  Microsoft To-Do, iOS, Android, Windows ve web'i destekler, ancak akıllı saatleri desteklemez. 

·         Wunderlist'de kullanıcılar, bir düzineden fazla arka plan görüntüsü ve desenini (veya Pro kullanıcıları için) daha fazlasını seçebilir. Microsoft To-Do'nun arka plan temaları da var, ancak onları tek tek görev listeleri ile sınırlıyor.

    Microsoft'un tekerleği yeniden icat etmek yerine neden Wunderlist'i güncellemekle yetinmediği belli değil. Microsoft, ayrıca Any.do, Remember The Milk veya Asena gibi rakiplerle gereksiz bir takip oyunu oynadığında, geri bildirimleri başkasından öğrenmek gibi dezavantajlar yaşayacaktır. 

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

2250 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Google Yerel Reklam
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
  •  
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara