Lumia serisini ve Windows Mobile’ı bırakan ve şimdiye kadar akıllı telefon pazarından geri adım atan Microsoft'tan yeni bir hamle geldi. Microsoft Duo cihazının gerçekten bir telefon olmadığı konusunda ısrarcı olsa bile akıllı telefon işine geri dönüyor. Microsoft’un pazarlama kanalının Duo’yu öncelikle bir üretkenlik cihazı olarak vurgulamayı seçmesine rağmen, Surface Duo telefon görüşmeleri yapabildiğinden, muhtemelen benzer boyutlu akıllı telefonlarla rekabet edecek. İşte, Microsoft Duo akıllı cihaz hakkında ilk ön bilgiler.

Microsoft Duo Özellikleri, Çıkış Tarihi, Fiyatı ve Daha Fazlası…

Microsoft Surface cihaz serisinin bir parçası olan Surface Duo, 2’si 1 arada bir dizüstü bilgisayar gibi, ancak sadece minyatür formda süper hızlı bir bilgisayar. Telefon ve tablet arası büyüklüğe sahip, 360° menteşe ile bağlanan iki ekrana sahip cihaz, bir kitap gibi açılıp kapatılabiliyor ve tamamen katlanabiliyor.

Surface Duo, açıldığında 8.3 inçlik bir tablet olarak çalışabilen iki adet 5.6 inç ekrana sahip olacak ve aynı anda iki panelinde de farklı uygulamalar çalıştırabilecek. 4,8 mm inceliğindeki Microsoft Duo, Android telefon olacak. Teknik özellikleri arasında; tek bir kamera, USB-C bağlantı noktası ve bir parmak izi sensörü bulunuyor. Ayrıca gelecekte Qualcomm 865 yonga entegre edilmesi beklendiğinden 5G bağlantısı olacağı düşünülüyor.

Microsoft Duo, Galaxy Fold ve Huawei Mate X gibi katlanabilir telefon modelleri ile kıyaslandığında aralarında kritik bir fark var. Fold ve Mate X model telefonlar (cam henüz bükülemediği için) plastik ekranlar kullanıyor. 360 derece katlanabilir Surface Duo ise cam ekran panelleri kullanıyor. Microsoft, bunun daha zarif bir deneyim olacağını düşünüyor. 

Surface Duo, Microsoft'un 2020'de piyasaya sunmayı planladığı tek çift ekranlı cihaz değil. Microsoft, bir çift 9.8 inç ekrana sahip 2’si 1 arada bir cihaz olan Surface Neo model üzerinde de çalışıyor. Kasım veya Aralık 2020 civarında  piyasaya sürülmesi beklenen Microsoft Surface serisi için henüz bir fiyat belirlemedi. Bir fiyat aralığı sunmak için şu anda karşılaştırılabilecek çok sayıda katlanabilir telefon yok. Fakat merakla beklediğimiz bu ileri teknoloji ürünleri, muhtemelen ucuz cihazlar olmayacak! 

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

2250 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Google Yerel Reklam
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
  •  
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara