Cambridge, Stanford, Pennsylvania ve Columbia Üniversiteleri'ndeki bir dizi araştırma sonucu psikolojik profillerine bağlı olarak kişiselleştirilen Facebook reklamlarının tıklanma ve o ürün ve hizmeti satın alma olasılığını önemli ölçüde arttırdığını gösteriyor. Hedefli reklamlar satın almada % 50, tıklamalarda ise % 40 artış sağlıyor.

Sosyal medya, küresel pazarlama iletişimi için zorunlu bir yol haline geldi ve özellikle genç nesle ulaşmak için reklam bütçelerinin daha büyük bir kısmını kapsıyor. Bu nedenle, Facebook, Youtube, LinkedIn, Twitter ve diğerleri gibi sosyal medyadaki reklamcılık değeri organizasyonlara, yöneticilere ve akademisyenlere büyük ilgi duyuyor.

Dijital Ayak İziniz Sizi Ele Veriyor

Başlangıcından beri sosyal medya, aile ve arkadaşlarınızın birbirleriyle etkileşim kurmalarını kolaylaştırdı. Toplumumuz ilerledikçe, sosyal platformlar da bir bütün olarak dünyayla etkileşime geçmenin bir yolu haline geldi. Doğal olarak bu, tüketici pazarlamasını ve işletmelerle olan kişisel ilişkileri etkiledi. Sosyal medyadan önce, tüketici ve iş ilişkisi daha kişiselleştirilmiş ve tepki verici değildi. Şimdi işletmeler, gerçek zamanlı olarak müşteri geribildirimine ve talebine cevap verebilme özelliğine sahiptir. Bu hedefli etkileşimler, bir tüketicinin, satın alma davranışını etkileyebilecek iş veya bir ürün hakkında nasıl hissettiğini etkiler.

Müşteri Deneyimlerinde Facebook ve Twitter Etkisi

İşletmeler Twitter ve Facebook'ları web sitelerine entegre ederken ürünlere "Beğen" düğmesini ekleme veya alışveriş yapanların Facebook, Twitter aracılığıyla giriş yapmalarını sağlama, satın alma olasılığını artırabilir. Tüketicilerin kişisel ağlarıyla "Beğen" ve "Paylaş" ürünleriyle kendi sosyal hesapları aracılığıyla giriş yapabilmeleri, büyük ihtimalle alışveriş deneyiminin kişisel doğasından kaynaklanıyor.

Twitter da satın alma davranışını etkiler. Araştırmaya göre sosyal medya kullanıcılarının % 59'u bir ürün önerisi alırken sosyal medya aracı olarak Facebook'u kullanıyor, tüm kullanıcıların % 37'si ise Twitter kullanıyor. Bu nedenle işletmelerin Twitter'ı pazarlama stratejisine dâhil etmesi bu kadar yaygındır.

Sosyal Medya Kitlesel Davranışları Etkileyebilecek Tehlikeli Bir Güç

Kişileştirilmiş tüketici reklamları portföyünün satın alma alışkanlıklarında etkisi olduğu kadar anlık psikolojik paylaşımların bir domino taşı etkisi göstermesi de muhtemeldir. Bunu daha önce pek çok örnekte gördük. Psikolojik özelliklere göre kırılgan noktalarda insanların manipüle edilmesi çok kolaylaşır. Bu da bazen ekonomik ve bazen siyasi arena da tehlikeli bir güç olarak karşımıza çıkar.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara