Reklam raporları içerisinde yer alması gereken son derece kritik veriler vardır. Reklam performansınızı ve reklam çalışmalarınızın mevcut durumunu görebileceğiniz bu veriler sayesinde daha başarılı reklamlar oluşturmaya başlayabilirsiniz.

Gösterimler

Anahtar kelimeleriniz üzerinden arandığınız zaman reklamlarınızın kullanıcılara kaç defa gösterildiği “Gösterimler” olarak tanımlanır. İlan panosuna reklam astığınız zaman kaç kullanıcıya reklamınızı gösterdiğiniz hesaplamanıza benzeyen bir yöntemdir.

Tıklama Sayıları ve Tıklama Oranı

Reklamlarınızın arama yapan kullanıcılar tarafından hangi sıklıklar ile kaç defa tıklandığını gösteren rapordur. Reklamınızın doğru kullanıcılara gösterilip gösterilmediği hakkında bilgi almak istiyorsanız, tıklama oranlarına da bakmalısınız.

Tıklama oranları, toplam tıklama sayısı ile birlikte ayrı ayrı hangi sayfalara kaç kişinin tıkladığını da size gösterir.

Dönüşüm Oranları

Firmanızın her bir müşterisi için farklı türdeki dönüşümlerinin raporlarda yer alması son derece önemlidir. Cihazlar arası olarak da ölçülen bu metrik sayesinde reklam çalışmalarınızdan elde ettiğiniz dönüşüm oranlarını kolaylıkla tespit edebilirsiniz.

Hemen Çıkma Oranları

Reklamlarınızı görüp tıklamış olan kullanıcıların yüzde kaçlık kısmının hiçbir işlem yapmadan sitenizden ayrıldığını size gösterir. Hangi kullanıcıların ne şekilde sitenizden ayrıldığını görmeniz daha verimli siteler ve reklam çalışmaları geliştirmenize yol açar.

Kullanıcıların internet sitelerinden hemen çıkmalarındaki en temel sebepleri arasında sitenizin yavaş çalışıyor olması, yazıların kolay okunamaması, aşırı uzun içerikler ve pop-up içeriklerin olması yer almaktadır.

Kullanıcı Davranışları

Ziyaretçilerinizin davranışlarını anlık olarak takip ettiğiniz zaman reklam stratejilerinizi daha iyi şekilde geliştirmeye başlayabilirsiniz. Hangi kullanıcının hangi sayfa üzerinde ne tür işlemler yaptığını görmeniz ağırlık vermeniz gereken sayfaları ve eksik olduğunuz noktaları net bir şekilde görebilmenizi sağlar.

Tüm bu detaylar ile birlikte raporlar içerisinde hedef kitleye ait olan bilgiler de yer almalıdır. Hedef kitlenin yaş ortalaması, cinsiyeti, ilgi alanları ve eğitim durumları gibi detayları da raporlar içerisinde gördüğünüz zaman geleceğe yönelik reklam stratejilerinizi daha iyi bir şekilde geliştirebilirsiniz. Raporlar içerisinde aynı zamanda dönüşüm oranları ile birlikte kullanıcıların hangi sayfalarda ne kadar vakit geçirdiğini de görmelisiniz. Kullanıcıların sayfayı neden terk ettiği ile ilgili de çalışmalarınızı sürdürmelisiniz.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara