Instagram’In yeni Mağaza özelliği markalar ve kullanıcılar için birçok özelliği beraberinde getiriyor. Instagram’daki e-ticaret sitelerinin ürünlerini Instagram üzerinde kolayca satmalarını sağlayan Mağaza’dan Gör özelliği kullanıcılara da avantajlar sağlıyor.

Bir kullanıcı Instagram Keşfet’e girdiği zaman buradan Alışveriş sekmesine tıklayarak kişiselleştirilmiş alışveriş ekranına ulaşabiliyor ve yüzlerce e-ticaret sitesi arasından beğendiği ürün kolayca seçerek saniyeler içerisinde satın alabiliyor.

Instagram Mağaza’da Gör özelliği sayesinde aradığınız ürünleri daha hızlı bir şekilde saniyeler içerisinde akıllı telefonunuzda görüntüleyebilir, fiyat bilgisine ulaşabilir ve aynı ürünün değişik modellerine de göz atabilirsiniz. 

Instagram profilinizi açarak akışınızı gezmeye başladığınız zaman görebileceğiniz içeriklerde sık sık gözünüze bu özellik çarpıyor olabilir. Bu reklamlar sayesinde gördüğünüz reklamlarda yer alan ürünlerin gerçek zamanlı görüntülerini de inceleyebilirsiniz. 

Ürün ve Hizmetlerin Tanıtımı için Son Derece Önemli

Instagram mağazalarını Türkiye’de kullanabilmek için öncelikle hesaplarınıza bu özelliğin tanımlanmış olması gerekiyor. Instagram’dan yapılan resmi açıklamaya göre bu özellik bazı hesaplara tamamen rastgele dağıtılmış durumda. 

Türkiye’de genellikle Trendyol, Amazon ve Hepsiburada gibi büyük firmalar tarafından aktif bir şekilde tercih edilen mağazalar Facebook ile resmi partner olarak da çalışıyorlar. Bu sebeple, özellikten şimdilik yararlanabilmek için Facebook ile partner olmanız gerektiği söylenebilir.

Bunun dışında ufak firmalarda da özelliğin aktif olduğu durumlar ortaya çıkabiliyor. Bu firmalar özellikle ABD’de yer alan firmalar oluyor. İşlemleri tamamladıktan sonra Instagram sayfanızı İşletme Hesabı’na geçirmeniz gerekiyor.

Tüm bu işlemleri isterseniz Business Manager hesabınız ve bir reklam hesabınız ile yapabilirsiniz. İşin önemli adımı ise Facebook Katalog’a sahip olmanızdır. Facebook Katalog, web sitenizde satışa sunduğunuz ürünlerin görsellerini, detaylı bilgilerini, fiyat ve stok bilgileri gibi ürün özelliklerini Business Manager’a aktarabileceğiniz özel bir sistemdir.

Facebook Katalog sayesinde web sitenizde satışa sunduğunuz ürünleri Business Manager’a aktarabilir, ürünlerin stok ve diğer bilgilerinin otomatik olarak güncelleme almasını da sağlayabilirsiniz. Kataloglardaki ürünleri Facebook & Instagram gibi platformlarda sponsorlu reklamlar için hedefleyebilirsiniz. Instagram mağazasından yararlanarak ürün ve hizmetlerinizi son derece geniş kitlelere başarılı bir şekilde ulaştırmayı başarabilirsiniz. 

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara