Kullanıcıların takipçileri ile etkileşime geçebildiği Instagram, özellikle de hikayeler özelliği ile dikkat çekiyor. Instagram hikayeleri ile başarılı reklam çalışmaları yapmak ya da bireysel olarak takipçilerinize hitap edebilmek istiyorsanız, bazı detaylara da dikkat etmeniz gerekiyor.

Yeni Bilgiler İlk Hedef Olmalı

İnsanların genellikle bildiği konulardan uzak hikayeler yayınlamanız ilk kural olmalıdır. Bu bilgilerin aynı zamanda güncel olmasına da dikkat etmelisiniz. Örneğin, geçtiğimiz günlerde New York Times tarafından yayınlanan ve insanlarda merak uyandıran moda odaklı “Afro Punk Müzik Festivali” hikayeleri bu tür merak uyandırıcı ve yenilikçi hikayelere en güzel örnekler arasında yer alıyor.

Öğretici Olun

Sosyal ağ platformlarında öğretici içerikler ürettiğiniz zaman markanızın takipçilerini de etkilemeye başlayabilirsiniz. Markaların yeni takipçiler kazanmasına yol açan bu içeriklere en iyi örnekler BuzzFeed ve Tasty olarak ön plana çıkıyor. Bustle tarafından yayınlanan hikayelerde vücut losyonlarının ne şekilde hazırlandığı gibi bilgiler de yer alıyor.

Sürükleyicilik Etkisi

Instagram Hikayeler özelliğini kullanırken sürükleyicilik etkisi olan hikayeleri kullanabilirsiniz. ABD’nin Texas eyaletinde meydana gelen fırtına ilgili Al Jazeera tarafından oluşturulan bu hikayeler, bu tür hikayelere en iyi örnekler arasında gösteriliyor. Yer aldığınız sektör ile ilgili gelişmeleri sürükleyicilik odaklı olarak kurgulayarak sizler de yayınlayabilirsiniz.

Şeffaflık İlkesini Unutmayın

Pek çok farklı şirket, çalışanlarının hikayelerini de yayınlayarak takipçileri ile daha sıkı bağlar yaratmaya çalışıyor. Şeffaflık ilkesine uyan şirketler, dijital reklam kampanyaları ile insanların ilgisini daha fazla çekmeyi başarabiliyor. Çalıştığınız alanı gösterebilecek hikayeler, ürün ve hizmetlerinizin arka yüzünde neler olduğu gibi detayları takipçileriniz ile düzenli aralıklar ile paylaşmayı deneyebilirsiniz.

Hikayelerinizi oluştururken ürün ve hizmetlerinizi tanıtmak istiyorsanız, detaylı bir rakip analizi yapmayı da unutmayın. İlginç olmayı elden bıraktığınız andan itibaren takipçileriniz ve hedef kitleniz sizi takip etmeyi bırakabilir. Bu sebeple, daha önce kurgulanan bütün hikaye çalışmalarını elinizden geldiği kadar takip etmeyi deneyin. Rakipleriniz arasından sıyrılabilmek için farklı ve ilgi çekici olmanız gerektiğini unutmayın. Ayrıca hikayelerinizi belirli stratejiler üzerinden geliştirin ve planlı olmayı da unutmayın.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara