Google’ın Street View ürününü eminim birçoğunuz duymuştur. Hani şu New York sokaklarındaymışız gibi gezdiğimiz, Mısır piramitlerinin gizemini keşfettiğimiz, Paris’ i Eiffel Kulesi' nin üstünden seyrettiğimiz hatta okyanusun altında foklarla yüzebilme imkânına eriştiğimiz Street View. Dünyanın farklı yerlerini oradaymışız gibi gezme imkânı tanıtan bu hizmet, artık Türkiye sokaklarını da galerisine kattı.

Google’ın uzun zamandır bu çalışmayı yaptığı biliniyordu fakat Türkiye’ nin neredeyse %90’ ını kapsayan bir çalışma olması oldukça mutlu edici bir haber. Şuan da Street View ekibi Türkiye’ nin neredeyse tüm illerini kapsayacak şekilde görüntü almaya devam ediyor. Hatırlatmakta fayda var, baya kapsamlı olan bu çalışmanın tamamlanması biraz zaman alacağa benziyor. 

İçinde Türkiye’ nin bir kısmının da bulunduğu dünya çapındaki bu görsel şöleni bir daha incelemek istemez misiniz?

Peki, Google’ ın bu hizmetine nereden ve nasıl erişim sağlayabilirsiniz?

Öncelikle https://www.google.com/maps/streetview/ adresine giriş yapmalısınız. Sonrasında dilerseniz sağ taraftaki bölümünden ilginize çeken ve görmek istediğiniz sokakları, kumsalları, mekânları, dilerseniz de sol alt tarafta bulunan dünya haritasında ki işaretli alanlardan istediğiniz ülkeyi seçerek Google Street View görüntülerinin içine dâhil olabilirsiniz.

Düşünsenize o an oradaymışsınız gibi… Bir havasını, doğasını, güneşini, rüzgârını ya da yağmurunu, hatta buzullardaysanız soğuğunu hissetmediğiniz kalıyor. Teknoloji gelişiyor, bakarsınız ileride boyutlu sinemalardaki gibi farklı efektler ile daha da gerçekçi tecrübeler edinmemizi sağlayabilirler, kulağa hoş geliyor değil mi? Ah, bir de ışınlanma olsa, gelecekte, neden olmasın? 

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Popüler Paket

SSL

450 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Dönüşüm Oranı Yükseltme
  • Website Güvenlik
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Hediye SEO Raporu
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara