Google Mobil Reklam Tehdidini 'Machine Learning' ile Aştı!

Temmuz’da 2016 mali ikinci çeyrek performans sonuçlarını açıklayan Google’ın ana şirketi Alphabet, mobil uygulamaların Google’ın reklam işi için bir tehdit değil bir fırsat olduğunu gösterdi. Google’ın güçlü finansal büyümesinin daha çok mobil odaklı gerçekleştiğini ve machine learning teknolojilerinin şirketin önümüzdeki yıllarda da lokomotif olacağı ön görülüyor.

Google ve Facebook Değerlendirmesi...

Facebook ile karşılaştırıldığında lider konumdaki iki dijital reklam şirketinin arasında (Google’ın Facebook’a göre) büyüklük ve yaş gibi önemli dezavantajları bulunuyor. Açıklanan sonuçlara göre, Alphabet’in gelirleri, bir önceki yıla göre % 21 oranında büyüdü ve 21,5 milyar $ seviyesine yükseldi. Şirketin net gelirleri ise % 28 oranında artarak, 5,97 milyar $ oldu. Değerlendirmeye göre Alphabet’in bunlara rağmen % 21 oranında büyüme göstermesi, kritik bir başarı sayılıyor.

Google'ın 'Machine Learning' ile Hedefleri

Google’ı mobil değil, ''machine learning'' öncelikli bir şirket olarak tanımlayan şirket yetkililerine göre, Google’ın arama motoru konumundan YouTube ve Google Play Store dahil tüm ürünlerinin güçlendirilmesi, reklam hedefi ve performans iyileştirme gibi pek çok avantajlarla birlikte, şirkete ciddi bir maliyet avantajı da sağlıyor.

Google’ın reklam işindeki atakları, Alphabet’in 'diğer yatırımlar' adını verdiği, sürücüsüz araçlar, Nest gibi çok yeni teknolojilere odaklanan girişimlerinin sürdürülebilirliğini de destekliyor ve kolaylaştırıyor. Sektör değerlendirmelerine göre de yatırımlardan elde ettiği geliri iki kattan fazlaca arttırarak 185 milyon dolara çıkaran Alphabet’in henüz zarar etmesine rağmen, ileriki dönemlerde fazlasıyla geri kazanma gibi bir öngörü hakim!  

 

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara