Google’da yer alan reklam sıralamalarını etkileyen en önemli detaylar arasında kalite puanı ve tıklama başı maliyeti yer almaktadır. Optimizasyon skoru olarak da adlandırılan kalite puanı ne kadar yüksek olursa tıklama başı maliyetiniz de düşmeye başlar. Google reklam, optimizasyon skorunu hesaplarken kendi algoritmalarına göre değerlendirme yapar.

Google tarafından belirlenen bazı kriterler üzerinden değerlendirme yapılırken 1 ile 10 arasında puanlama yapılır. Reklam alaka düzeyi, sayfa açılma hızı, anahtar kelimelerin geçmiş performansı gibi kriterler değerlendirme sürecinde göz önünde bulundurulur.

Optimizasyon skorunuzu yükseltmek için ilk etapta skorunuzu düzenli olarak takip etmeniz gerekiyor. Optimizasyon skorunu düzenli bir şekilde takip ederken bir sorun tespit ettiğiniz an acil müdahalede bulunmanız gerekmektedir. Skorunuzu düşüren detayları not alarak ilerlerseniz ilerleyen süreçlerde işiniz daha da kolaylaşır.

Optimizasyon Skoru Artırmanın Püf Noktaları

Negatif anahtar kelime listenizi oluşturmayı ihmal etmeyin. Anahtar kelimeniz sizinle alakalı olmayan kelimeleri tetikliyor ise bunları mutlaka listeden çıkartın. Hedef kitleniz ile alakalı olmayan anahtar kelimeler tetiklendiği zaman ve bu kelimeler hedef kitleniz olmayan kişilere gösterildiği zaman optimizasyon skorunuz düşmeye başlar. 

Reklam gruplarınıza anahtar kelimelerinizin tam eşleme biçimini de destekleyen örnekler entegre edin. Böylelikle optimizasyon skorunuzu yükseltmeye başlayabilirsiniz. 

Yazdığınız reklam metinlerinize ek olarak reklam uzantıları da kullanmalısınız. Reklam uzantıları sayesinde daha fazla reklam alanına sahip olabilme şansı elde edebilirsiniz. Arama yapan kullanıcılara tıklamaları için daha fazla fırsat sunduğunuz an reklam optimizasyon skorunuzu yükseltebilirsiniz. 

Reklam metinlerinizi düzenlerken hatalı düşüş sayfalarını da araştırın. Reklamlarınızın yönlendirildiği açılış sayfalarını elinizden geldiğince anahtar kelimeleriniz ile alakalı yapmaya çalışın. Bu sayede optimizasyon skorunuzu yükseltirken aynı zamanda reklam alaka düzeyi puanınız da artar. Bu tekniği uyguladığınız zaman kullanıcıların aradıkları bilgilere ulaşabilmelerini de sağlayabilir ve dönüşüm sayınızı da yükseltebilirsiniz.

Rakiplerinizin marka isimlerine reklam verdiyseniz optimizasyon skorunuz düşük olacaktır. Rakiplerinizin reklam metinlerini detaylı şekilde incelerseniz onların metinlerinde sunduğu özellikleri sizler de reklam metinlerinizde sunabilirsiniz. O metinde yer almayan içerikleri sunarsanız kullanıcıları kendi sayfanıza çekmeyi başarabilirsiniz.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara