Google 1,7 Milyar Reklamı Engelledi

Google reklam uygulamasında şüpheli gördüğü içerikleri engelliyor. 2016 yılında bir önceki yıla nazaran iki kat daha fazla reklam engelleyen Google özellikle sahte haber sitelerini yakın markajda tutuyor. Arama motoru tarafından 2016 yılında 1,7 milyar reklam şüpheli olduğu gerekçesi ile engellendi. Bu rakam 2015 yılında engellenen reklam sayısının tam iki katı!

2016 yılı sahte haber sitelerinin hızla çoğaldığı bir yıl olunca sadece Facebook gibi sosyal ağlar değil, Google gibi arama motorları dahi bu durumdan olumsuz etkilendi. Çünkü sahte haber siteleri Youtube, Facebook gibi ağlar aracılığı ile kullanıcılara ulaşmaya çalışıyor. Bu durum reklam bazlı sıkıntıları da beraberinde getiriyor. Çünkü sahte haber siteleri Google reklamları aracılığı ile harekete geçerek bir kullanıcı trafiği yakalamayı amaçlıyor.

                          2016’da Şüpheli Reklam Sayısında Patlama Yaşandı

Ancak Google belirli kriterler çerçevesinde reklamları da sürekli inceleme altında tuttuğundan sahte siteler ve şüpheli reklamlar noktasında tespitleri hızla yapabiliyor. Geçtiğimiz yıl söz konusu sıkıntının adeta tavan yaptığı bir sene olunca Google tarafından engellenen reklam sayısında da adeta patlama yaşandı. Yılın ilk gününden son gününe dek engellenen reklamların sayısı 1,7 milyara ulaştı. Google şüpheli gördüğü reklamları engellemekle beraber hemen yayından kaldırıyor ve internet kullanıcılarına ulaşmasını önlüyor.

                              68 Milyon Onaylanmamış İlaç Reklamı Engellendi

Arama motoru tarafından 2016 yılı başlarında yapılan güncelleme, yanıltıcı reklamlar için de korkulu bir rüya haline gelmişti. Aynı yılın Temmuz ayında 5 milyon maaş günü reklamı engellenmişti. Rakamlar bunlarla sınırlı değil. Henüz onaylanmamış olan ilaçların tanıtımını içeren 68 milyon reklam da kısa sürede tespit edilerek engellendi. Kullanıcıları yanıltan 80 milyon reklam, zararlı yazılımlı olan 112 milyon reklam da Google engeline takıldı. 

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara