Facebook’ tan Yayıncıların Yüzünü Güldürecek Olan Yenilik, Haber Aboneliği

Dünyanın en büyük sosyal ağına sahip olan Facebook tarafından yayıncıların yüzünü güldürecek olan haber aboneliği hizmeti geliyor. Bu uygulama ile birlikte Facebook yayıncıların rahatlatarak mutlu etse de uzun zamanda tartışmaları da beraberinde getirecek olan bir çalışma olacak gibi görünüyor.

The New Media Alliance 2000’e yakın yayıncı adına katıldığı ABD kongresinde Google ve Facebook ile ilgili sınırlı muafiyet talebinde bulunmayı planlıyor idi. Amaç ise Google ve Facebook tarafından tekelle alınan dijital reklam sektörü ve haber dağıtım kontrolünün önüne geçmek olarak tahmin ediliyor. Fakat Facebook tarafından getirilen bu yenilik ile birlikte en azından bir tarafa karşı savaş kes imzalanacak olabilir.

10 Tıklama Sonrası Habere Abone Olma

Yayın kuruluşları tarafından yapılan isyan sonrasında Facebook tarafından yapılan atılım ile birlikte yayın kuruluşlarının biraz olsun nefes alacağı ve rahatlayacağı düşünülürken uzun vadede sıkıntı yaratabileceği de düşünülüyor.

Facebook tarafından kullanıcılara sunulan ve yayıncı kuruluşları mutlu edecek olan haber aboneliği hizmeti için, kullanıcının yayın akışını 10 defa ziyaretinin ardından daha fazla içeriğe ulaşabilmesi için yayına abone olmasının gerekliliği esas alınıyor. Bunun yanı sıra sosyal paylaşım platformu olan Facebook ilave olarak medyada popüler hale gelen ödem sistemini de platformuna eklemeyi planlıyor.

Bu yeni özellik ile birlikte her ne kadar yayıncılar mutlu olacak gibi görünse de kullanıcıların haber alma özgürlüğünün kısıtlanması, aboneliğe zorlama, ücretlendirme ile ödeme zorunluluğu durumlarının ilerleyen dönemde oldukça tartışma yaratacağı düşünülüyor.

Facebook tarafından sunulan bu yenilir her geçen gün kötü duruma giden yayın kuruluşları için son derece iyi gibi gözükse de uzun vadede bir iyileşme olmayacağı açık gibi gözüküyor.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

2250 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Google Yerel Reklam
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
  •  
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara