Facebook’ta reklam vermeden önce Facebook Business Manager hesabı oluşturmalısınız. Reklam hesabınızı Business Manager hesabı üzerinden açabilirsiniz. Business Manager hesabınız yok ise ilk etapta Business Manager hesabınızı oluşturmalısınız. Facebook reklam hesabı oluşturmak için ilk önce Business Manager’a girin. Sağ üst köşeden İşletme Ayarları bölümüne tıklayın.

Sol menüde yer alan Reklam Hesapları’nı seçin ve sol üstten Yeni Reklam Hesapları Ekle butonuna tıklayın. Daha sonra yeni açılan sayfadan “Yeni Bir Reklam Hesabı Oluşturma” seçeneğine tıklayın. Reklam hesabı oluştur butonuna tıkladıktan sonra artık yeni bir Facebook reklam hesabı sahibisiniz.

Facebook reklam hesabınızı oluşturduktan sonra reklam hesabınıza bu hesabı yönetebilecek kişileri de ekleyebilirsiniz. Facebook Business Manager hesabınıza eklediğiniz yöneticileri ve kişileri reklam yöneticisi oluşturduktan sonra da seçebilirsiniz. 

Facebook Reklam Hesabına Kişiler Nasıl Eklenir?

Facebook Business Manager’ı açın ve sağ üstteki alandan İşletme Ayarları’na tıklayın. Karşınıza gelen sayfadan sol menüden Reklam Hesapları ve kişi eklemek istediğiniz reklam hesabını işaretleyin. Sağ taraftaki Kişi Ekle butonuna tıklayın. Yeni açılan sayfadaki Business Manager hesabında erişim verdiğiniz kişiyi ve görevini seçin.

Reklam Hesabı Bilgilerini Ayarlama

Facebook geçerli bir ödeme yöntemi girip bazı işletme bilgilerini paylaşmadığınız sürece size harcama yapma hakkı tanımaz. Bunun için Reklam Hesabı Ayarları bölümünün doğru bir şekilde doldurulması gerekmektedir. Adres, şirket adı ve ödeme detaylarını oluşturduktan sonra Facebook reklam hesabınız kullanılabilir hale gelir.

Facebook Business Manager Nedir?

Facebook sayfalarınızı ve reklam hesaplarınızı yönetmek istiyorsanız, Facebook Business Manager hesabından yararlanabilirsiniz. Facebook sayfalarınızı ve reklam hesaplarınızı da aynı hesap üzerinden kontrol edebilirsiniz. Sayfalarınızdaki ve reklam hesaplarınızdaki izinleri detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

Ajanslar ile birlikte çalışabilir ve İşletme Yöneticisi hesabınızı ajanslar ile paylaşabilirsiniz. Reklam kampanyalarınız bu sayede yönetilebilir hale gelmektedir. Facebook’ta reklam yayınlamak ya da yayınlamaya başlamak için en az bir Facebook sayfasını yöneten bir Business Manager hesabına ihtiyacınız olacaktır. Hesabı bir defa yarattığınız zaman tekrar yeni bir hesap yaratmanıza gerek kalmaz.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara