Facebook Messenger ‘da Chatbot’lar Keşfedilir Hale Geliyor

Sosyal paylaşım platformu olan Facebook Messenger üstünden yeni chatbot’ ları keşfetmeyi kolaylaştırmak için “ Keşfet “ sekmesini devreye soktu. “ Discover “ olarak da anılan bu sekme ile birlikte yeni botlar keşfedilebilecek.

Facebook şirketi tarafından geçen yıl düzenlenmiş olan F8 konferansı sırasında duyurulmuş olan bu yeni özellik özellikle Amerika’daki kullanıcıların marka ve firmalar ile daha kolaylıkla etkileşime girmelerini sağlayacak olan bir fırsat olarak da görülüyor.

Bu yeni özellik tamamen yeni bir bot keşfetmeye yönelik olarak düzenlenen bir yeniliktir. Sekmeyi tıkladığınız anda bot kategorilerini inceleyebiliyor ve bot özelliklerine de bakabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra son zamanlar içersinde etkileşime geçmiş olduğunuz tüm botları da bu alanda görüp inceleme imkânınızda yer alıyor.

Bu özellik her ne kadar yeni bot bulma ile ilgili olarak bizlere bilgi aktarsa da aynı zamanda sosyal paylaşım platformu olan Facebook’ un chatbot’ lar üzerinde tekrar bir yoğunluk verdiği anlamına da geliyor.

Facebook Messenger’da Chatbot’ lar ve Yapay Zekâ Asistanı

Sosyal paylaşım platformu olarak bilinen Facebook yapay zekâ asistanı olan M’ yi Messenger özellikleri ile donatmaya başlamıştı. Ama anlaşılan o ki “ M “ ile Messenger tamamen birbirinden ayrılacak ve de ayrı ayrı konumlanacaklar. Chatbot ‘ ların Facebook şirketinin yeniliklerini destekler biçimde geliştirildiğini de bu aşama da söylemek yanlış olmaz. Şirketin Hedefinin yenilediği sayfaların şirketin ana sayfası ve de Messenger ‘ın ana iletişim noktası haline getirmek olduğu söyenebilir. Dicover yani keşfet özelliği Messenger’a eklendikten sonra artık chatbot’ lar görünür hale gelecekler.Bu durum karşısında da geliştiricilerin chatbot’ lara olan ilgilerinin halen devam edip etmediği de net bir biçimde görülecek.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

2250 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Google Yerel Reklam
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Hediye İRP T-Shirt
  • 200 TL Hediye TechPanel Aktivasyon
  •  
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara