Facebook Hangi Mağazada Alışveriş Ettiğinizi Reklam Verenlere Söyleyecek!

Kullanıcılar için her gün yeni uygulamalar geliştiriliyor. Hemen herkesin indirdiği bu uygulamalardan pek çoğu gerçekte sonradan bırakılıyor veya hiç kullanılmıyor. Fakat Facebook tarafından geliştirilen bir uygulama özellikle reklam veren kişi ve kuruluşlar için ayrı bir önem taşıyor.

Rekabetin kızıştığı ve pastadan alınacak dilimini garantilemek isteyen markaları yakından ilgilendiren konu ise alışverişin sistematiği elbette. Bu amaçla Facebook tüketicilerin hangi mağazalarda ne satın alındığını izleyerek reklam verenlere rapor etmeyi planlıyor. Facebook’un bu yeni ölçüm, değerlendirme ve bilgilendirme araçlarından yararlanan reklam verenler, mağaza sirkülasyon oranlarını izleyerek daha alakalı reklamlar hazırlama gibi dinamik adımlar atabilecek.

 Facebook Reklam veren Sistemi Nasıl Çalışıyor?

2014 Yılında Google benzeri bir projeye imza atmıştı. Facebook bir adım daha ileri giderek tıklanan reklamların satışa etki edip etmediğinin (hem mağazalardaki alışverişleri, hem de telefondan yapılan alışverişleri) izleyebiliyor. Facebook’un kullanıma sunduğu ''Offline Dönüşümler API''  ile kuruluşlar, işletmeler müşteri veritabanındaki alışveriş işlem bilgilerini veya POS/sanal POS işlemlerini ''Reklam Raporlama'' ile eşleştirebilecekler.

Facebook Yerel Reklamlar için Mağaza Bulma Özelliği...

Facebook alışveriş verilerini reklam verenler ile paylaşma sisteminin yanı sıra, yerel reklamlar için mağaza bulucu da ekliyor. Bu uygulama sayesinde reklama tıklayan kullanıcı kişi reklamın karşılık geldiği o ürün için en yakında bulunan mağazaya yönlendiriliyor. Reklama tıklayınca mağaza adresi, çalışma saatleri, telefon numaraları, lokasyon gibi tüm bilgilere ulaşabiliyorsunuz. 

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara