Sosyal medya reklamları her geçen gün daha yaygın şekilde kullanılıyor ve bununla birlikte daha fazla popülerlik de kazanıyor. Her gün milyonlarca kişinin kullandığı Instagram sosyal medya platformları arasında en çok kullanılan olmayı başardı. Instagram sponsorlu reklam da verebileceğiniz bir mecraa ve sponsorlu reklamlarda da 3 farklı yöntem karşınıza çıkıyor. 

İlk yöntemde Facebook Business aracını kullanmanız gerekiyor. Pratik bir şekilde sponsorlu reklam vermenizi sağlayacak olan bu yöntem son yıllarda daha sık kullanılmaya başlandı. Ancak reklamın amacına ulaşması için erişmek istediğiniz kitleyi çok iyi hedeflemeniz gerektiği uyarısını da aktaralım. 

İkinci yöntem influencer marketing! Sosyal medyada fenomen olan hesaplar aracılığı ile markanızın paylaşılmasıdır. Takipçi sayısına ve bütçenize göre seçim yaparken aynı zamanda markanıza uygun olan influencer’lara ulaşmanız da gerekiyor. Bu noktada CreatorDen size yardımcı olabilir ve markanıza ya da bütçenize uygun olanları bulmanızı sağlayabilir. 

Instagram Sponsorlu Reklam Verme Yöntemleri 

Üçüncü yöntem ise mobil uygulamayı kullanarak gönderinizi tanıtmanız ve bu sayede profilinize kullanıcı çekmeniz şeklinde uygulanıyor. Yakındaki kişilere erişimin yanı sıra internet sitesine ziyaretçi çekmek amacıyla da uygulanan bu yöntem de size kendi içerisinde 2 farklı seçenek sunuyor. Bunların ilkinde hedef kitleniz Instagram tarafından otomatik olarak belirlenir. İkincisinde ise yaş, cinsiyet gibi seçenekleri siz e belirlersiniz ve hedef kitlenizi siz seçmiş olursunuz. 

En iyi Instagram sponsorlu reklam örneklerine göz attığınızda her üç yöntemin de kullanıldığını görebilirsiniz. Bunlar arasından hangisini seçeceğiniz konusunda reklamın içeriğini de dikkate almanızda fayda var. Reklamın içeriğine bazen ikinci yöntem daha uygun olurken bazen de ilk yöntem daha başarılı sonuç almanızı sağlayabiliyor. Elbette mevcut başarılı reklam örneklerine de göz atabilirsiniz. Bu sayede karar vermeniz de daha kolay olur. 

Sadece sizlere influencer’ın birkaç avantajından söz etmek istiyoruz. Sadık bir takipçi kitlesi ve aynı zamanda takipçilerle yakın bir ilişki söz konusu olduğundan reklamınız daha fazla ilgi görebilir. Kişilerin kendi tecrübelerini paylaşıyor olması da daha özgün ve organik içerikleri bu alanda görmemizi sağlıyor. Bu yüzden seçeneği iyi değerlendirin. 

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara