Disney’in geçen yıl açtığı dijital yayın platformunun 2021 yılına damga vuracağı bekleniyor. HBO Max’in yeni atılımıyla birlikte önümüzdeki yıl rekabet ortamının kızışacağına kesin gözü ile bakılıyor. 

Dijital Yayın Devlerine Rakip Geliyor

Dijital yayın devi olarak Netflix işaret edilse de son iki yıl içerisinde birçok büyük şirket bu konuda büyük ve önemli atılımlar yaptı. Amazon Prime Video, Apple TV+, HBO Max ve Paramount+ gibi farklı mecralar da ön plana çıkan isimler arasında yer alıyor.

Bu isimler arasına yeni giriş yapan Disney+ ise kısa süre içerisinde büyük bir ilgi çekti. Geçen yıl yayına başladığında çıkış yaptığı The Mandalorian ile dikkat çeken platform 1 yıllık sürenin ardından Disney Investor Day etkinliği kapsamında güncel abone sayısının 85 milyon olduğunu söyledi. 

Disney+ Türkiye Ne Zaman Açılacak?

Disney+ Türkiye için herhangi bir resmi açıklama bulunmuyor. Fakat servise ait Wikipedia sayfasına bakıldığı zaman 2021’in ilk çeyreğinde Türkiye’ye geleceği söyleniyor. 23 Şubat 2021 tarihinde Doğru Avrupa ülkelerinde yayına başlanacağı ise duyurulmuş durumda.

Box Office Türkiye kanalındaki geçen hafta yapılan paylaşım Marvel dizisinin Türkçe altyazılı fragmanları da paylaşılmıştı. Sinema veritabanı olarak hizmet veren ve Türkiye’de hangi filmin ne zaman çıktığını, hangi yapımcı ile geldiğini gösteren Box Office Türkiye, genellikle ülkemizde yayınlanan içeriklerin altyazılı fragmanlarına yer veriyor. Marvel içeriklerine yaptığı altyazılar ile Disney’in kısa bir süre içerisinde ülkemize geleceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Dijital yayın platformlarının ardı ardına ülkemize giriş yaptığı dönemlerde bir diğer girişim ise yerli Exxen platformu oluyor. Tamamen yerli olan ve Acun Ilıcalı tarafından kurulan Exxen, Netflix’in yerli bir versiyonu olarak öne çıkıyor. Disney+’ın da Türkiye’ye girmesinden sonra yerli piyasa içerisinde de rekabet ortamının bir hayli kızışacağı görülüyor. 

Disney+’ın ülkemize giriş yaptıktan sonra nasıl bir yayın politikası izleyeceği ve ücretlerinin ne şekilde olacağı henüz bilinmiyor. Fakat yayında olduğu ülkelerde son derece uygun fiyatlarla hizmet verdiği biliniyor. İlerleyen günlerde resmi açıklamaların geleceği de söyleniyor.

Yorumlar

Yorumunuzu bırakın

Beğen Başlangıç Paketi

3750 TL

Tebrikler
Sipariş Açıldı

Siparişi Tamamla

Teşekkürler, hesap uzmanımız 1 iş günü içerisinde sizi arayacak.
  • Anahtar Kelime Planlama
  • Google + Yandex Arama Reklamcılığı
  • Sitenize Uygun Diğer Öneriler
  • Ücretsiz Uzman Desteği
  • Telefon Destek Yok
  • Hediye Ücretsiz Web Sitesi
Rss
Ara: 4447556,RKLM Beni Ara